Szociális munka és szociális gazdaság (SOWOSEC)

 

 

Kedves Hallgatónk! Üdvözlöm a Szociális Munka és Szociális Gazdaság (Social Work and Social Economics-SOWOSEC) mesterképzésben!

Napjaink aktuális és igen gyors változásai megkövetelik, hogy a szociális szférában működő szervezetek összekössék a gazdálkodást és a szociális segítségnyújtást. A cél az, hogy a szociális munkára jellemző professzionális gondozást alapos gazdasági tervezéssel biztosítsuk, illetve bővítsük.

A szociális gazdaság területén működő modern szervezetek eredményes vezetéséhez ugyanakkor szükség van nemzetközi együttműködésre, az európai változások iránti érzékenységre.

Közös mesterképzésünk az ehhez szükséges, sokoldalú kompetenciák elsajátítását kínálja Önnek!

Prof. Dr. Christine Gruber (FH-Campus Wien)
A nemzetközi SOWOSEC tantervfejlesztő csoport vezetője

 

 

Tisztelt Hallgatónk!

Túlzás nélkül állíthatom, hogy karunk szociális képzései felsőoktatási történelmet írtak, mikor sikeresen akkreditáltatták Magyarország első, nemzetközi közös mesterképzését, amely 9 európai egyetem együttműködésében valósul meg.

Különös öröm számunkra, hogy mindezt a szociális képzések területén sikerült megvalósítani. A képzés filozófiája roppant bonyolultan, és rendkívül egyszerűen is megfogalmazható: az állami források csökkenésének korszakában a képzőknek és a gyakorlatban dolgozóknak egyaránt fel kell készülniük arra, hogy a gyorsan változó körülményekhez igazodva is sikeresen menedzseljék intézményüket, forrásokat szerezzenek meg, tervszerűen gazdálkodjanak, tegyék közismertté szervezetüket, programjaikat és szolgáltatásaikat.

Mindez azt jelenti, hogy nemcsak a szociális munka ismereteit és standardjait kell elsajátítaniuk (ezt képviseli a szociális munka alapképzés), hanem meg kell tanulniuk sikeresen gazdálkodni.
Mesterszakunk e két terület néha eltérő filozófiáját „házasítja össze”, a szakmák szempontjából és európai kitekintésben.

Dr. habil. Fábián Gergely
Dékán, szakfelelős